top of page
tessting.jpg
Verksamheten
Galleri

Verksamhet

Gustafsbergs Gård erbjuder stödboende för personer mellan 16-20 år

Ett stödboende är en verksamhet inom socialtjänsten som tar emot enskilda i åldern 16-20 år i ett eget boende med individanpassat stöd. Stödet utformas utifrån den enskilde ungdomens behov och kan förstärkas om det finns behov för det för att skapa den bästa utvecklingsmiljön för ungdomen.

Målgruppen är

 

  • Pojkar och flickor från 16 år som lever i en konfliktfylld eller i en otillfredsställd hemmiljö.

  • Pojkar och flickor från 16 år som är redo för en utslussning från till exempelvis HVB-boenden, familjehem eller liknande boendeformer.

  • Pojkar och flickor från 16 år med social problematik.

  • Ensamkommande barn från 16 år.

 

Grundpelaren till vårt stödboende är att skapa en familjär och trygg stämning

Personal är boende på plats och har jour dygnet runt.

Gustafsbergs Gård ligger beläget på det unika området Gustafsberg precis utanför Uddevallas stadskärna i Västra Götaland. Vi har en god kontakt med Arbetsförmedlingen i Uddevalla samt med de olika gymnasieskolorna i Uddevalla. På gården bedrivs även ett häststuteri

Verksamheten är godkänd av IVO (Inspektion för Vård och Omsorg) att bedriva Stödboende i 6 lägenheter.

NYHET  

Gårdens gym är nu öppnat för de ungdomar som vill träna

LÄGENHETERNA

8A9C9980
IMG_3341 - kopia
IMG_3334 - kopia
Utanför_tjejerna_-_kopia
IMG_32841
QX8A2469NY
QX8A2470NY
1IMG_3279
IMG_3297ny
unnamed (3)
unnamed (2)
624d99f8-5e65-43d8-8d17-210424307d05
365d0adc-7a9d-4164-b504-38e3d3361f0b
8A9C9984
8A9C7739
HEMSIDA
Lägenheterna
Boendestöd

LÄGENHETERNA

Att bo i en träningslägenhet är ett självständigt boende och skall likna ett vanligt boende så långt det går men här finns både stöd och uppföljning från vår personal på Gustafsberg Gård.

Vi erbjuder 6  självständiga lägenheter där varje lägenhet är fullt utrustade och inredda. Varje lägenhet har ett eget kök och badrum.​

Våra lägenheter är belägna på det natursköna Gustafsberg med nära till kommunalt poolområde, fotbollsplaner och Uddevallas bästa badplatser.

Samtidigt är det nära till busshållplats med regelbunden trafik in till centrum. En kortare bussresa på cirka 6 minuter så är du framme mitt i Uddevalla stadskärna.

Eller för den som vill promenera, alternativt ta cykeln via den populära Strandpromenaden in till centrum så finns det att låna via Gustafsbergs Gård.

 

Boendestöd

Under vistelsen på Gustafsbergs Gård har de boende tillgång till personal som hjälper till och stöttar upp i situationer som kräver det, men även ser till så att de boende klarar av att sköta ett eget hushåll med alla dess sysslor som exempelvis städning, tvätta kläder och handla mat. Men personalen finns även där och stöttar och hjälper till med de önskemål som den boende har, det kan vara att kontakta olika myndigheter, skolor, arbetsgivare eller andra aktörer i samhället som de boende inte klarar av på egen hand.

Vår personal strävar att skapa en bra relation med de boende för att de ska känna sig som hemma och att kunna agera som mentor för att underlätta eventuell integration till samhället och göra den boende redo att en dag klara sig på egen hand. Vårt mål på Gustafsbergs Gård är att det ska vara en trygg och säker hempunkt för de boende. Att skapa ett hem där den boende kan utvecklas i och växa som en självständig individ.

 

Personal finns tillgänglig och boende på gården och i jour dygnet runt.

Kontakt

Hitta hit

Kontakt

Föreståndare

Liisa Olsson
Många års erfarenhet inom bland annat socialtjänsten, barn- och ungdomspsykiatri (BUP), vuxenpsykiatri och familjerätt.

E-mail: info@gustafsbergsgard.se

Placeringsansvarig

Joakim Ohlsson
Utbildad grundskolelärare i grunden och många års erfarenhet som familjehem. 

Jag svarar gärna på om ni har frågor, funderingar eller intresse för placering.

E-mail: info@gustafsbergsgard.se
Telefon: 076 026 58 41
Hitta hit
bottom of page